העירייה נערכת למכרז חדש להקמת הקאנטרי בשכונת הפרחים

לאחר שלא הוגשו הצעות למכרז להקמת הקאנטרי בשכונת בצוותא, העירייה נערכת כעת לפרסום מכרז חדש להקמתו במגרש 801 (שטח הסמוך לצומת הרחובות סביון-סחלב). המכרז מתוכנן להתפרסם עד סוף שנת 2022

העירייה נערכת לפרסום חדש של מכרז להקמת הקאנטרי קלאב העירוני בשכונת הפרחים, לאחר שלמכרז שפורסם במהלך יוני להקמת הקאנטרי בשכונת בצוותא לא הוגשו הצעות על ידי יזמים. על פי התכנון, המכרז החדש יזמין יזמים להגיש הצעות להקמת הקאנטרי בשכונת הפרחים במגרש 801 סמוך לפארק נוף הגיא (שטח הסמוך לצומת הרחובות סביון-סחלב). המכרז מתוכנן להתפרסם עד סוף שנת 2022.

יתרונות המיקום החדש

מיקום הקאנטרי המקורי בשכונת בצוותא הוחלט על ידי מועצת העיר עוד בשנת 2018 ואושר בתהליך מורכב וארוך מול משרדי הפנים והאוצר. למיקום החדש בשכונת הפרחים מספר יתרונות, ואלה שניים מהמרכזיים שבהם:

1. השטח של מגרש 801 גדול יותר מהשטח המקורי בשכונת בצוותא.
  2. החלפת המיקום תאפשר גמישות גדולה יותר ליישום הפתרון הזמני לשכונת בצוותא בסוגיית כביש 611.

המכרז להקמת הקאנטרי, גם הראשון שיצא וגם החדש המתוכנן, הוא בשיטת DBOT. כלומר, היזם יתכנן את הקאנטרי בשיתוף העירייה, יקים אותו ויפעיל אותו (ולאחר כ-25 שנה ימסור את המבנה לעירייה). מדובר במכרז מורכב באופן מיוחד, ומעבר לשינוי המיקום של הקאנטרי משכונת בצוותא לשכונת הפרחים, ייערכו במכרז שינויים נוספים במטרה למקסם את השירות לתושב תוך איזון עם הצורך של היזם ברווחיות בביצוע הפרויקט.

בריכות ומגרשי ספורט

הקאנטרי קלאב העירוני יהיה מרכז ספורט ונופש עירוני ויכלול 4 בריכות: בריכת שחייה מקורה, בריכת שחייה חיצונית, בריכת פעוטות ובריכה לימודית/טיפולית. יהיו בו גם ג’קוזי, 4 סאונות (שתיים רטובות ושתיים יבשות), שני מגרשי טניס, מגרש משולב קטרגל וכדורסל, חדר כושר, אולם ספינינג, אולמות חוגים, ג’ימבורי מקורה, גן שעשועים חיצוני, חנות למוצרי ספורט, חדרים לטיפולי ספא, מזנון, מלתחות, מדשאות גדולות ועוד.

ראש העיר יצחק קשת יביא את העברת הקאנטרי לאישור במועצת העיר.

מיקום הקאנטרי בשכונת הפרחים